Casa do Forno, vakantiehuisje in het zuiden van Portugal

1,5 uur van Lissabon en 30 km. van Évora in de Alentejo, de streek boven de Algarve.

DE OMGEVING


In de omgeving liggen veel vestingstadjes en kastelen, treft men veel overblijfselen aan uit de Romeinse- en  Nieuwe Steentijd, zijn er veel (bedevaarts)kerken en musea. Achter het  huis ligt een gebied geschikt voor mountainbikers en wandelaars. Ook zijn er kanotochten te boeken vanuit Alcácer do Sal. In de omgeving kan ook lekker gefietst worden. Met een uurtje ben je, met de auto, op het strand. Alcáçovas grenst aan een wijngebied en er zijn volop kurkbossen en olijfgaarden. Het treinstation van Casa Branca ligt in de buurt en heeft o.a. een verbinding met Lissabon. Kortom, een strategische ligging van het vakantiehuis met tal van mogelijkheden! Alcáçovas

Het huis ligt in de Alentejo wat betekent aan de andere kant van de Tejo, de rivier de Taag.

Als u de kaart van portugal bekijkt en het wegenpatroon ziet, ziet u een enorm verschil in het netwerk van wegen en plaatsen. De Alentejo is dun bevolkt. De dorpjes liggen in het licht glooiende landschap tegen de heuvels aan en op de heuveltoppen. In oudere tijden beschermd door kastelen en vestingwallen. Tussen de dorpen is het een leeg landschap met gecultiveerde kurkeiken waaronder soms dieren lopen en olijfbomen.

kurkeiken in avondzon

Het huis ligt ongeveer halverwege de kust en de spaanse grens. Dat maakt dat het een handige uitvalsbasis is voor veel uitstapjes in de omgeving. Ook is er een groot gebied met wijngaarden en er is een lange kustlijn, soms met kliffen en rotsen, met prachtige zandstranden. Het eten is overal goed. Ieder dorp heeft restaurantjes waar je prima eten kunt. Eten is een zeer belangrijk onderdeel van de Portugese cultuur. Er is zelfs een route van de smaak waar u met specialiteiten van de Alentejo op voedselgebied kunt kennis maken.