Vakantiehuis te huur in de Alentejo, Zuid-Portugal

1,5 uur van Lissabon, liggend tussen Évora en Montemor-o-Novo in de Alentejo, de streek boven de Algarve.

Hoe kom je er


Er zijn natuurlijk meerdere opties. Hieronder een paar van de mogelijkheden:

Met de auto zo snel mogelijk reizen en de afstand in 2 dagen rijden met een overnachting in Zuid Frankrijk. Wij boeken vaak vlak van tevoren b.v. een Etap hotel bij Bayonne of Bordeaux, simpel en niet duur. 

Vliegen en een auto huren. Vliegen kan op Lissabon, daarna nog 1,5 uur met de auto of trein.

Vliegt men op Porto dan moet men nog zo’n 4,5 uur erbij rekenen voor de autorit.

Ook vanaf Faro is het goed te doen, met 2,5 uur rijden ben je op je bestemming.

De keuze van de vliegmaatschappij en van waar men wil of kan vertrekken maakt best veel verschil.  Een onderzoekje is zeker aan te bevelen.

Een rondreis door het hele land of een deel daarvan, met een paar vaste logeeradressen, is ook een heel leuke vakantie.

De boerderij Horta do Rossio do Pinheiro ligt aan de R2 die vanaf Montemor-o-Novo naar Alcáçovas gaat aan de rechterkant, precies voor het bord Alcáçovas.

Horta do Rossio do Pinheiro

Kom je aanrijden vanuit Évora of Acáçer do Sal, dan door het dorp richting Montemor rijden. Het huis ligt dan links net na het bord Alcáçovas.

Net na of voor het bord Alcáçovas staat  deze grote naaldboom, Pinheiro, op een pleintje, Rossio, waar ook de boerderij naar genoemd is. Horta do Rossio do Pinheiro. Het huis had en heeft geen verder adres (nodig) omdat het ook net buiten de bebouwde kom ligt. Heel gebruikelijk in Portugal, de post heeft genoeg aan de naam van de Horta. Op de muur naast het toegangshek treft u links een tegeltableau aan met de naam Horta do Rossio do Pinheiro.

GPS: N 38 23.786, W 8 9.461